احتمال تحریم SSL برای دامنه های IR

تعدادی از سایتهای پرترافیک با پسوند IR از جانب برخی از مراکز صدور SSL برای تمدید لایسنس خود دچار مشکلاتی شده اند و تمدید آنها انجام نمی شود.

در همین زمینه نوید رجائی پور مدیر عامل پرشین بلاگ در توییتی اعلام نموده است که چند روزی است به صورت ناجوانمردانه توسط یک مرکز صدور SSL برای تمدید لایسنس خود معطل شده است و ممکن است حتی انجام نشود.

مرکز Certum از جمله مراکزی است که دست به این اقدام زده است. باید منتظر ماند تا ببینیم تحریم ها چه سرنوشتی را برای لایسنس SSL دامنه های IR رقم می زنند.

SSL (لایه سوکت های امن) فناوری امنیتی برای استقرار ارتباط های رمزنگاری شده بین یک سرور و مشتری است که معمولا یک وب سرور (وب سایت) و یک بروزر یا میل سرور و ایمیل مشتری (مثلا Outlook) می باشد.

SSL این امکان را فراهم می آورد که اطلاعات حساس از قبیل شماره کارت های اعتباری، شماره بیمه تامین اجتماعی و عبارات امنیتی ورود به سیستم به صورت امن انتقال یابد. در حالت عادی، داده ها بین مرورگرها و وب سرویس ها به صورت متن ساده جابجا می شوند که این مساله آسیب پذیری آنها را افزایش می دهد. اگر شخصی بتواند مانع انتقال اطلاعات میان مرورگر و وب سرور شود، می تواند آن اطلاعات را ببیند و از آنها استفاده کند.

به طور خاص، SSL یک پروتکل امنیتی است. پروتکل ها نحوه استفاده از الگوریتم ها را توضیح می دهند. در این صورت، پروتکل SSL متغیرهای رمزنگاری لینک و اطلاعات ارسال شده را تعیین می کند.

SSL همه روزه امنیت اطلاعات میلیون ها نفر، به ویژه حین انجام مبادلات آنلاین یا هنگام ارسال اطلاعات محرمانه در بستر اینترنت را حفظ می کند. کابران اینترنت امنیت خود را در وب، درگرو مشاهده قفل امنیتی می دانند که همراه با وب سایت های دارای گواهی SSL یا لینک آدرس سبز رنگ که تایید کننده این مساله می باشد. آدرس وب سایت هایی که دارای گواهی امنیتی SSL هستند، به جای http، با https آغاز می شود.

در حال حاضر، دو نوع SSL داریم: استاندارد (extend) و Wildcard. SSL استاندارد براساس نام دامنه ایجاد می شود؛ بدین معنا که برای هر دامنه باید SSL جداگانه تهیه شود؛ در حالی که Wildcard SSL، برای یک دامنه تهیه می شود و کلیه زیرمجموعه های (ساب دامنه های) آن را نیز ساپورت می کند.

تحریم SSL برای دامنه های دامنه های ایرانی و ملی